PDPA NOTICE

Damai Service Hospital (HQ) (“DSH”) respects and is committed to the protection of your personal information and your privacy. This Personal Data Protection Notice explains how we collect and handle your personal information in accordance with the Malaysian Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”). Please note that DSH may amend this Personal Data Protection Notice at any time without prior notice and will notify you of any such amendment via our website or by email.
 
(1) Personal information
 
1.1 Type of personal information
Personal information means any information which relates to you and which was collected or provided to DSH for the purposes stated in Section 2 below.
 
Your personal information may include your name, NRIC number, contact details, financial and banking account details, medical history and information, information in audio/video format (including voice, closed-circuit television (“CCTV”) or security recordings), images (including photographs), biometric information and location tracking or global positioning system (“GPS”) information.
 
1.2 Source of personal information
  1. Patient or potential patient/customer: DSH collects your personal information directly from you or indirectly from your legal representatives (family members or next of kin), recruitment agencies and / or employer when you, your legal representatives, recruitment agencies and / or employers send us completed enquiry, application and / or registration forms via various means, including online and physical hardcopies at public venues or in our premises. Your personal information may also be collected from cookies through the use of our website.
  2. Independent consultants or potential independent consultants: DSH collects your personal information directly from you or indirectly from headhunters when you and / or our headhunters send us completed enquiry and / or application forms or curriculum vitaes via various means, including online and physical hardcopies. Your personal information may also be collected from cookies through the use of our website.
  3. Vendor, supplier or service provider: DSH collects your personal information directly from you or indirectly from your employer or credit reference agencies when tendering for projects, when you send us completed enquiry and/or credit application forms via various means, including online and physical hardcopies. Your personal information may also be collected from cookies through the use of our website.
 
1.3 Obligatory personal information
 
All information requested for in the relevant forms is obligatory to be provided by you unless stated otherwise.
 
Should you fail to provide the obligatory information, we would be unable to process your request and/or provide you with relevant services.
 
(2) Purposes of collecting and further processing (including disclosing) your personal information
 
For patients or potential patients/customers, independent consultants, potential independent consultants, vendors, suppliers or service providers: Your personal information is collected and further processed by DSH as required or permitted by law and to give effect to your requested commercial transaction, including the following:
  • to process your requested medical services;
  • to facilitate your participation in any contests or events;
  • to administer and communicate with you in relation to our services and / or events;
  • to facilitate your medical practice within DSH, including sharing your personal data with other independent consultants within DSH for purposes of peer review;
  • to administer and communicate with you in relation to your medical practice;
  • to process your credit account application;
  • to assess your credit worthiness;
  • to administer and give effect to your commercial transaction (tender award, contract for service, consignment agreement);
  • to process any payments relevant to you;
  • for insurance purposes;
  • to operate our premises in a manner which is physically safe, secure and befitting of health and safety requirements;
  • for internal investigations, audit or security purposes;
  • to conduct internal statistical analysis and analysis of patients’ case studies;
  • to comply with DSH’s legal and regulatory obligations in the conduct of its business;
  • to contact you regarding products, services, upcoming events, promotions, advertising, marketing and commercial materials which we may feel interest you;
  • to ensure that the content from our website is presented in the most effective manner for your and for your computer and / or device; and
  • for DSH’s internal records management.
Where you have indicated your consent to receiving marketing or promotional updates from DSH, you may opt-out from receiving such marketing or promotional material at any time. You may select the relevant “unsubscribe” option as may be provided in DSH’s marketing or promotional material or you may contact DSH at the details provided in Section (5) below.
 
(3) Disclosure or transfer of personal information (within or outside of Malaysia)
 
3.1 Within DSH
 
Your personal information provided to us may be processed by entities (in or outside of Malaysia) within DSH (including related companies, subsidiaries, holding companies, associated companies and outsourcing partners).
 
3.2 Classes of third parties
 
Your personal information may be disclosed or transferred to relevant third parties (within or outside of Malaysia) as required under law, pursuant to relevant contractual relationship (for example, where we appoint third party service providers) or for the purposes stated in Section 2 above (or directly related to those purposes).
 
In the event of a potential, proposed or actual sale of business, disposal, acquisition, merger or re-organisation (“Transaction”), your personal information may be required to be disclosed or transferred to a third party as a result of the Transaction. You hereby acknowledge that such disclosure and transfer may occur and permit DSH to release your personal information (only as required) to the other party and its advisers/representatives.
 
For patients or potential patients/customers, independent consultants, potential independent consultants, vendors, suppliers or service providers: Your personal information may be disclosed to the following classes of third parties:
  • The Ministry of Health or any other statutory or non-statutory authorities or bodies having authority or jurisdiction established by the MOH and other relevant government departments or agencies;
  • Relevant accreditation bodies such as the Sirim QAS International (SIRIM) and Malaysian Society for Quality in Health (MSQH);
  • Third party private healthcare institutions or government healthcare institutions;
  • Our independent consultants and specialists within DSH;
  • Your insurers;
  • In the case of pre-employment health screenings, to the patient’s employer / prospective employer;
  • Third parties appointed by us to provide services to us or on our behalf (such as Laboratory services, auditors, lawyers, company secretary, printing companies, consignment vendors, contractors, conference/event organisers, other advisers, and insurance companies);
  • The respective foreign embassies of foreign patients who received treatment in DSH; and
  • Law enforcement agencies, including the local police.
 
(4) Websites
 
4.1 Links to other sites
 
Content in DSH’s website may include links to third party websites. DSH is not responsible for the content on such linked third party websites and users should observe the separate privacy policies applicable to the respective third parties website.
 
4.2 Cookies
 
DSH may use cookies and similar tools across our websites to improve their performance and enhance your user experience. Cookies are small text files which a website may put on your computer or mobile device when you first visit a site or page. The cookie will help the website, or another website, to recognise your device the next time you visit. Cookies can function to remember your username and preferences or to analyse how DSH’s website is performing.
 
Certain cookies contain personal data – for example, if you click to “remember me” when logging in, a cookie will store your username. Most cookies won’t collect information that identifies you, and will instead collect more general information such as how users arrive at and use our websites, or a user’s general location. Where personal data is collected, such personal data will only be used for its intended purposes only, i.e. to respond to your message or deliver the requested services.
 
(5) Right to access and correct personal information
 
You have the right to access and correct your personal information held by us (subject always to certain exemptions). We will make every endeavor to ensure your personal information is accurate and up to date therefore we ask that if there are changes to your information you should notify us directly.
 
If you would like to access or correct your personal information or have any enquiries, please make your request in writing to the contact details as below:-
 
Customer Relations Officer
Email Address : feeback@dsh.com.my
Fax : 03-40435399
 
(6) Private Healthcare Facilities and Services Act 1998
 
Please note that the manner in which DSH processes your personal data will also be subject to other industry-specific laws and guidelines e.g. Private Healthcare Facilities and Services Act 1998 (“PHFSA”), Ministry of Health guidelines, etc.
 
Your right to access personal data may be restricted if it is regulated under any other law. For example, access to medical records will be in accordance with the PHFSA.
 
(7) Conflict

In the event of any conflict between this English language Personal Data Protection Notice and its corresponding Bahasa Malaysia Personal Data Protection Notice, the terms in this English language Notice shall prevail.  

[Malay Version]

Notis Perlindungan Data Peribadi bagi Damai Service Hospital (HQ) (“DSH”) menghormati dan komited untuk melindungi maklumat peribadi dan privasi anda. Notis Perlindungan Data Peribadi ini menjelaskan cara kami mengumpul dan mengendalikan maklumat peribadi anda mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Malaysia. Sila ambil perhatian bahawa DSH mungkin meminda Notis Perlindungan Data Peribadi ini pada sebarang masa tanpa notis terlebih dahulu dan akan memberitahu anda tentang sebarang pemindaan sebegitu melalui laman web kami atau e-mel.

(1) Maklumat peribadi

1.1 Jenis maklumat peribadi Maklumat peribadi bermakna sebarang maklumat yang berkaitan dengan anda yang dikumpul atau dibekalkan kepada DSH bagi tujuan-tujuan yang dinyatakan dalam Seksyen 2 di bawah.

Maklumat peribadi anda boleh termasuk nama anda, nombor kad pengenalan pendaftaran negara (“NRIC”), butir-butir perhubungan, butir-butir kewangan dan akaun bank, sejarah dan maklumat perubatan, rakaman-rakaman televisyen litar tertutup (“CCTV”) atau sekuriti dan penjejakan lokasi / maklumat sistem kedudukan global (“GPS”).

1.2 Sumber maklumat peribadi

Pesakit atau bakal pesakit/pelanggan: DSH mengumpul maklumat peribadi anda secara lansung daripada anda apabila anda menghantar borang rujukan yang telah dilengkapkan kepada kami atau secara tidak langsung daripada wakil-wakil undangundang (ahli keluarga atau waris) melalui rujukan daripada hospital-hospital atau doktor-doktor. Maklumat peribadi anda juga boleh dikumpul daripada cookies melalui penggunaan laman web kami.


Perunding bebas atau bakal perunding bebas: DSH mengumpul maklumat peribadi anda secara langsung atau tidak langsung daripada anda apabila anda melengkapkan borang-borang di laman web kami melalui pelbagai cara, termasuk dalam talian dan salinan fizikal di tempat-tempat awam di premis kami atau daripada ipay88 untuk transaksi yang dibuat melalui ipay88. Maklumat peribadi anda juga boleh dikumpul daripada cookies melalui penggunaan laman web kami.


Penjual, pembekal atau penyedia perkhidmatan: DSH mengumpul maklumat peribadi anda secara langsung daripada anda atau secara tidak langsung daripada majikan atau agensi rujukan kredit apabila menawar tender untuk projek-projek, apabila anda menghantar kami borang-borang pertanyaan dan/atau pemohonan kredit yang telah dilengkapkan melalui pelbagai cara, termasuk dalam talian atau salinan fizikal. Maklumat peribadi anda juga boleh dikumpul daripada cookies melalui penggunaan laman web kami.


1.3 Maklumat peribadi wajib

Semua maklumat yang diminta dalam borang-borang yang berkaitan adalah wajib untuk anda bekalkan melainkan dinyatakan sebaliknya. Sekiranya anda gagal untuk membekalkan maklumat wajib, kami tidak akan dapat memproses permintaan anda dan/atau membekalkan perkhidmatan-perkhidmatan yang berkaitan kepada anda.

(2) Tujuan-tujuan pengumpulan dan pemprosesan lanjut (termasuk penzahiran) maklumat peribadi anda

(i) Pesakit,bakal pesakit, penderma, penjual, pembekal atau penyedia perkhidmatan: Maklumat peribadi anda dikumpul dan diproses selanjutnya oleh DSH seperti yang diperlukan atau dibenarkan oleh undang-undang dan untuk melaksanakan transaksi komersial yang diminta, termasuk yang berikut:

  • Untuk pemprosesan permintaan anda untuk sebarang bantuan perubatan;
  • Untuk memudahkan peryertaan anda dalam sebarang pertandingan atau acara;
  • Untuk berkomunikasi dengan anda terhadap sebarang perkhidmatan yang ditawarkan oleh kami;
  • Untuk memudahkan sebarang isu pertedbiran dan perkhidmatan perubatan anda di DSH, termasuk berkongsi maklumat anda dengan perubding bebas dalam DSH untuk tujuan penyemakan;
  • Untuk memudahkan sebarang isu pertadbiran dan perkhidmatan perubatan anda di DSH;
  • Untuk memproses pemohonan akaun kredit anda;
  • Untuk menilai kebolehpercayaan kredit anda;
  • Untuk mentadbir dan memberi kesan kepada transaksi komersial anda (pemberian tender, kontrak untuk perkhidmatan, perjanjian konsainan);
  • Untuk memproses sebarang bayaran yang berkaitan dengan anda;
  • Untuk tujuan-tujuan insurans;
  • Untuk siasatan dalaman, audit atau tujuan-tujuan keselamatan;
  • Untuk tujuan analisis statistik dalaman dan analysis kes-kes pesakit;
  • Untuk mematuhi obligasi-obligasi undang-undang dan kawal selia DSH dalam perjalanan perniagaannya;
  • Untuk menghubungi anda berkenaan produk-produk, perkhidmatan-perkhidmatan, acara-acara akan datang, promosi, pengiklanan, pemasaran dan bahan-bahan komersial yang kami rasa dapat menarik minat anda;
  • Untuk memastikan kandungan laman web kami dipamerkan dalam cara yang paling berkesan untuk anda dan komputer dan/atau peranti anda; dan
  • Untuk pengurusan rekod dalaman DSH.

Dalam keadaan anda telah menunjukkan persetujuan anda untuk menerima maklumat terkini tentang pemasaran dan promosi daripada DSH, anda boleh memilih untuk dikeluarkan daripada menerima bahan pemasaran atau promosi sebegitu pada bila-bila masa. Anda boleh memilih pilihan “unsubscribe” yang dibekalkan dalam e-mel yang dihantar oleh DSH atau anda boleh menghubungi DSH melalui butir-butir yang dibekalkan dalam Seksyen (6) di bawah.

(3) Penzahiran maklumat peribadi (dalam atau diluar Malaysia)

3.1 Dalam DSH

Maklumat peribadi anda mungkin dizahirkan kepada pihak-pihak ketiga yang berkaitan (sama ada di dalam atau di luar Malaysia) seperti yang diperlukan di bawah undang-undang atau menurut hubungan kontrak yang berkenaan (sebagai contoh, kami melantik pembekalpembekal perkhidmatan pihak ketiga)

3.2 Kelas Pihak Ketiga

Maklumat peribadi anda mungkin dizahirkan kepada pihak-pihak ketiga yang berkaitan (sama ada di dalam atau di luar Malaysia) seperti yang diperlukan di bawah undang-undang atau menurut hubungan kontrak yang berkenaan (sebagai contoh, kami melantik pembekalpembekal perkhidmatan pihak ketiga) atau bagi tujuan-tujuan yang dinyatakan dalam Seksyen 2 di atas (atau secara langsung berkaitan dengan tujuan-tujuan tersebut).

Dalam keadaan suatu penjualan perniagaan, pelupusan, perolehan, penggabungan atau penyusunan semula yang berpotensi, dirancang atau sebenar (“Transaksi”), maklumat peribadi anda mungkin diperlukan untuk didedahkan atau dipindah kepada suatu pihak ketiga sebagai akibat Transaksi tersebut. Anda di sini mengaku bahawa penzahiran dan pemindahan sebegitu boleh berlaku dan membenarkan DSH untuk menzahirkan maklumat peribadi anda (setakat diperlukan) kepada pihak-pihak yang lain dan penasihatpenasihat/wakil-wakilnya.

Pesakit. bakal pesakit, penderma, penjual, pembekal atau penyedia perkhidmatan: Maklumat peribadi anda mungkin dizahirkan kepada kelas pihak-pihak ketiga di bawah:

  • Kementerian Kesihatan dan jabatan-jabatan atau agensi-agensi kerajaan berkaitan yang lain;
  • Institusi-institusi penjagaan kesihatan swasta pihak ketiga atau institusi-institusi penjagaan kesihatan kerajaan;
  • Sukarelawan-sukarelawan DSH semasa menjalankan tugas-tugas berkaitan dengan perkhidmatan HM
  • Institusi-institusi perubatan luar negara atas kehendak pesakit;
  • Pihak-pihak ketiga yang kami lantik untuk membekalkan perkhidmatan kepada kami atau bagi pihak kami (seperti juruaudit, peguam-peguam, setiausaha-setiausaha syarikat, syarikat-syarikat percetakan, penjual-penjual konsainan, kontraktor, penganjur-penganjur persidangan/acara, penasihat-penasihat lain, dan syarikatsyarikat insurans);
  • Jabatan-jabatan kerajaan atau agensi-agensi, pihak-pihak berkuasa dan pengawalpengawal selia industri;
  • Mana-mana orang yang mana kami adalah diwajibkan atau diperlukan di bawah undang-undang atau sebagai respons kepada satu agensi kerajaan atau yang kompeten;
  • Kedutaan asing masing-masing bagi pesakit-pesakit asing yang menerima rawatan di DSH; dan
  • Agensi-agensi penguatkuasa undang-undang, termasuk polis tempatan.

(4) Laman Web

4.1 Pautan ke laman-laman web yang lain

Kandungan dalam laman web DSH mungkin termasuk pautan kepada laman web pihak ketiga. HM tidak bertanggungjawab untuk kandungan laman web pihak ketiga yang dipautkan dan pengguna patut memerhatikan dasar privasi yang berasingan berkenaan dengan laman web pihak ketiga masing-masing.

4.2 Cookies

DSH mungkin menggunakan cookies dan peralatan yang sama di seluruh laman web kami untuk meningkatkan prestasi laman web kami dan meningkatkan pengalaman pengguna anda. Cookies merupakan fail teks kecil yang laman web boleh meletakkan pada komputer anda atau peranti mudah alih anda apabila anda melawat sesuatu laman web untuk pertama kali. Cookies akan membantu laman web, atau laman web lain, mengenal pasti peranti anda apabila anda melawat laman web tersebut pada lain kali. Cookies boleh berfungsi untuk mengingati nama pengguna dan kehendak anda atau untuk menganalisis prestasi laman web DSH. Cookies tertentu mengandungi data peribadi - sebagai contoh, jika anda klik untuk "ingat saya" apabila log masuk, sesuatu cookie akan menyimpan nama pengguna anda. Kebanyakan cookies tidak akan mengumpul maklumat yang mengenal pasti anda, dan sebaliknya akan mengumpul maklumat umum yang lebih seperti bagaimana pengguna tiba di dan menggunakan laman web kami, atau lokasi umum pengguna. Di mana data peribadi dikumpul, data peribadi tersebut hanya akan digunakan untuk tujuan yang dimaksudkan sahaja, iaitu untuk bertindak balas terhadap mesej anda atau memberikan perkhidmatan yang diminta.

(5) Hak untuk mengakses dan meminda maklumat peribadi

Anda mempunyai hak untuk mengakses dan meminda maklumat peribadi anda yang kami pegang (tertakhluk selalunya kepada pengecualian-pengecualian yang tertentu). Kami akan melakukan sedaya usaha untuk memastikan maklumat peribadi anda adalah tepat dan terkini dan justeru itu kami meminta agar anda terus memaklumkan kepada kami sekiranya terdapat sebarang perubahan dalam maklumat anda.

Jika anda ingin mengakses atau meminda maklumat peribadi anda, sila rujuk borang-borang akses data standard/pemindaan yang terdapat di www.dsh.com.my dan hantar borang yang telah dilengkapkan atau sebarang pertanyaan ke butir-butir perhubungan dalam Item 6 di bawah.

(6) Pengehadan pemprosesan maklumat peribadi, pertanyaan lanjut dan aduan Sekiranya:

anda ingin memperoleh maklumat lanjut tentang cara untuk mengehadkan pemprosesan maklumat peribadi anda;
anda mempunyai pertanyaan lanjut; atau
anda ingin membuat suatu aduan berkenaan dengan maklumat peribadi anda, anda boleh menghubungi:-
Pegawai Kewangan dan Operasi

E-mel : feedback@dsh.com.my

Faks : +603-4043 5399

(7) Konflik

Dalam keadaan berlakunya sebarang konflik antara Notis Perlindungan Data Peribadi ini dalam bahasa Inggeris dengan Notis Perlindungan Data Peribadi ini dalam Bahasa Malaysia yang sepadan dengannya, terma-terma Notis dalam Bahasa Inggeris akan diguna pakai.

Promotion
IVF/ICSI Packages 2017
A Joint Program with Maybank. Exclusively for Maybank Credit Card Members…
Contact Us

Concept Fertility Centre (Malaysia)
Damai Service Hospital (HQ)
No. 109 - 119, Jalan Sultan Azlan Shah,
51200, Kuala Lumpur,
Malaysia.


Tel : 603-40434900

Mobile: 6012-9436 178/ 6012-679 8900

Fax : 603-40435399


Email : enquiry@conceptfertility.com.my